Fordele ved kettlebell træning

Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

De fire hovedaspekter ved styrketræning er styrke, udholdenhed, fleksibilitet og balance. Alle disse aspekter kan styrkes og trænes blot ved brug af én enkelt kettlebell. Kettlebells er et simpelt redskab der kan bruges på mange måder. Læs med her for at lære mere.

Hvilken kettlebell skal man starte med?

Hvis man for første gang springer ud i at træne med kettlebells, er det en god ide at vælge en let én at starte ud med. Generelt når det kommer til styrketræning skal man være meget påpasselig med ikke at overanstrenge sin krop, ved at lave øvelser kroppen ikke er vant til.

Når dette så er på plads, er det tid til at beslutte sig for hvilken type kettlebell man leder efter. Der er hovedsageligt to forskellige slags kettlebells:

Den standard kettlebell i støbejern, ofte med sort neoprenbeklædning. De kan ofte også fås i plastik. Denne kettlebell er rigtig god til hjemmetræning, da den er med til at beskytte gulvet for ridser og skader. Den kan også fås i et bredt udvalg af vægte.

Competition kettlebell er en mere professionel kettlebell lavet af stål der som regel er tungere og ikke har nogen beklædning. Træner man i fitnesscenter vil man hurtigt lægge mærke til at competition kettlebells også skiller sig ud ved farverne.

Sørg for at vælge en vægt, hvor du kan lave 8-10 gentagelser per øvelse.

Her kan du nærmere undersøge, hvilken kettlebell der passer dig bedst:

https://www.billig-fitness.dk/collections/kettlebell

Hvordan bruger man en kettlebell?

Der er ikke bare én måde at bruge en kettlebell på. Som sagt kan den bruges til at træne stort set alle kroppens muskler, så afhængigt af hvad man vil træne, er der mange forskellige øvelser.

Det er selvfølgelig en god idé at når den skal op fra gulvet, så sørg for at gå ned i knæ og løft med benene.

Laver man fx en øvelse der fokuserer på benene, kan det være en god idé at holde på sin kettlebell både med over- og underhånd. Dette er med til at give et bedre greb, og hvis vægten skulle glide af den ene hånd er der større chance for, at man ikke taber den.

Kettlebell øvelser

Her er et par enkle øvelser der kan træne forskellige dele af kroppen:

Kettlebell Farmer’s walk

Full body

  1. Stå oprejst og hold en kettlebell i hver hånd.
  2. Hold ryggen ret, skuldrene afslappede og gå frem og tilbage.
  3. Gør dette i 30 sekunder ad gangen – hold pause og start forfra.

Kettlebell Golbet Squat

Ben, baller

  1. Stil dig med fødderne i skulderbredde.
  2. Hold en enkelt kettlebell foran din brystkasse. Hold på din kettlebell så håndfladerne peger ind mod hinanden.
  3. Nedsænk langsomt kroppen uden at læne dig forover.
  4. Gentag